Kysnutý bryndzový koláč

Potrebujeme:

50 g rastlinného tuku, 500 g polohrubej múky, soľ, 1 vajce, 1 žĺtok, olej na vymastenie plechu, kvások z 0,5 dl vlažného mlieka, 1 polievkovej lyžice múky, trochu cukru a 30 g droždia.
Plnka: 500 g bryndze, 50 g rastlinného tuku, rasca, soľ, štipka mletej červenej papriky, kôpor
no image

Hodnotenie: 3.1 z 5. Celkom 9 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Múku pomiešame s vajcom, soľou, vlažným mliekom a rozpusteným tukom, pridáme vykysnutý kvások a v miske vypracujeme vláčne hladké cesto, ktoré necháme prikryté na teplom mieste asi 1 hodinu kysnúť. Vykysnuté cesto rozotrieme na vymastený plech. Namúčnenými rukami vytvarujeme 1 až 2 cm zvýšený okraj, ktorý pred pečením potrieme žĺtkom. Cesto potrieme bryndzovou plnkou a posypeme umytým posekaným kôprom.
Plnka - bryndzu rozmiešame s tukom nad parou, aby zmäkla, pridáme soľ a mletú červenú papriku. Podávame deťom od 2 rokov - vychladnuté.