Čerešňová bublanina III

Potrebujeme:

150 g rastlinného tuku, 3 celé vajcia, 15 g práškového cukru, 1 dl mlieka, 250 g krupicovej múky, 1/4 balíčka kypriaceho prášku do pečiva, 500 g čerešňového kompótu, olej na vymastenie a múka na vysypanie plechu.
no image

Hodnotenie: 3.3 z 5. Celkom 8 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Tuk vymiešame s polovicou cukru, žĺtkami a mliekom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme druhú polovicu práškového cukru a došľaháme. Pridáme k vymiešanému tuku a zľahka pomiešame, pridáme múku s práškom do pečiva, pomiešame a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech, popicháme do neho čerešne a dáme do vopred vyhriatej rúry piecť. Pečieme v stredne teplej rúre do ružova. Upečenú bublaninu pocukríme alebo polejeme kompótom. Podávame deťom od 1 roka.