Morčacia polievka

PripravaVarenie - pecenie

Predjedlo vo forme polievky, ktorá Vás zahreje. Morčacia polievka obsahuje kvalitné suroviny a podávame ju s pečivom.

Potrebujeme:

Na 4 porcie :
1 drobky z morky
1 cibuľa, nakrájaná na menšie
225 g mrkvy, nakrájané na kolieska
225 g zemiakov, nakrájaných na kocky
225 g petržlenu nakrájaný na kolieska
2 bobkové listy
6 zrniek celého čierneho korenia
4 polievkové lyžice olivového oleja
1 zväzok čerstvej petržlenovej vňate alebo rozmarínu
4 plátky slaninky, nakrájaná na menšie kocky
250 g morčacieho mäsa
100 ml smotany

Hodnotenie: 3.4 z 5. Celkom 8 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Všetko (okrem smotany, oleja a slaninky) dáme do veľkého hrnca a zalejeme vodou. Necháme variť cca 1 hodinu, pokiaľ sa všetko neuvarí. V menšej panvici zohrejeme trošku oleja a opražíme slaninku a trošku rozmarínu. Keď je polievka uvarená vyberieme mäso a zvyšky a nakrájame ich na menšie. Ak nemáme radi drobky, tak ich nevrátime do polievky. Polievku rozmixujeme z ponorným mixérom, tak aby nám ostalo trošku celých kúskov zeleniny. Osolíme a okoreníme. Primiešame smotanu a opraženú slaninku s rozmarínom a zohrejeme. Podávame s chlebíkom.