Žemle so šunkou a vajcom


Aj keď na pohľad obyčajný recept, skrýva v sebe niečo neobyčajné. Žemle so šunkou a vajcom patria medzi typické anglické raňajky.
Potrebujeme:
Na 4 porcie:
25 g masla
2 polievkové lyžice hladkej múky
300 ml mlieka
100 g nastrúhaného eidamu
štipka horčicového prášku
25 g masla
2 polievkové lyžice hladkej múky
300 ml mlieka
100 g nastrúhaného eidamu
štipka horčicového prášku
1 čajová lyžička octu
4 vajcia
4 žemle, prekrojené na polovičky
4 plátky šunky
čerstvá pažítka na dekoráciu
4 vajcia
4 žemle, prekrojené na polovičky
4 plátky šunky
čerstvá pažítka na dekoráciu
Postup
- autor: anglicka kucharka
V panvici zohrejeme maslo, primiešame pomaly múku a potom mlieko. Za stáleho miešania varíme pokiaľ nám to nezhustne. Primiešame nastrúhaný syr a horčicový prášok a varíme ďalšie 2-3 minúty. Do väčšieho hrnca dáme vodu a ocot a privedieme do varu. Keď nám voda vrie do šálky rozbijeme 1 vajce, a dáme ho pomaly do vody. Varíme 4-5 minút. Vyberieme z vody a dáme ho na papierovú utierku. Na taniere dáme rozkrojené žemle. Na ne dáme šunku, vajce a polejeme pripravenou syrovou omáčkou. Posypeme čiernym korením a pažítkou.
Kategória:
Všetky kategórieChod:
RaňajkyTyp Kuchyne:
AnglickáSpôsob prípravy:
Zapekané