Cuketové lode

Cuketa pripravená na spôsob lodičiek. Cuketové lode na tanieri zaujmú aj deti, takže im táto zdravá pochúťka iste zachutí.

Potrebujeme:

2 menšie cukety
400 g mleté mäso
2 cibule
2 papriky
2-3 paradajky
3 strúčiky cesnaku
150 g oravskej slaniny
150 g strúhaného syra
100 g ryže
provensalské korenie
mleté čierne korenie
soľ
olej

Hodnotenie: 2.7 z 5. Celkom 12 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Cukety očistíme, pozdĺžne rozkrojíme a vydlabeme z nich dužinu, ktorú pokrájame na malé kocky. Vydlabané cukety asi 5 min. povaríme v osolenej vode a necháme ich odkvapkať.
Papriky očistíme, pokrájame na malé kocky, zmiešame ich s jednou posekanou cibuľou a cuketovou dužinou. Pridáme pokrájané paradajky a najemno posekané strúčiky cesnaku. Zmes dochutíme soľou, provensalským korením a vlejeme ju do zapekacej misy.
Na oleji opražíme druhú pokrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso a tiež ho opražíme.
Pridáme uvarenú ryžu, dochutíme soľou a čiernym korením. Mäsovou zmesou naplníme cukety, položíme ich na zeleninu v mise, navrch rozložíme plátky slaniny a posypeme strúhaným syrom.
Cukety dáme na polhodinu piecť do predhriatej rúry na 180 °C.