Paradajková polievka s hubami (bezlepková, bez mlieka, sóje a vajec)
Jednoduchá polievka z bezlepkovej kuchyne. Paradajková polievka s hubami je polievka, ktorá zahreje.
Potrebujeme:
Zápražka:
2 PL oleja (repkový alebo olivový)
1 PL kukuričnej hladkej múky
5 dl studenej vody
1/2 hrnčeka ryže
2 PL oleja (repkový alebo olivový)
1 PL kukuričnej hladkej múky
5 dl studenej vody
1/2 hrnčeka ryže
500 g paradajkový pretlak alebo 7 dl fľaša domáceho pretlaku
1 ČL soli (treba dať pozor, či je pretlak solený, potom menej soli)
2 PL oleja
100 g čerstvých húb, napr.šampiňónov
4 ČL kryštálového cukru
1 ČL soli (treba dať pozor, či je pretlak solený, potom menej soli)
2 PL oleja
100 g čerstvých húb, napr.šampiňónov
4 ČL kryštálového cukru
Postup
- autor: Bezlepková kuchárka
Z oleja a kukuričnej múky urobíme zápražku, zalejeme vodou a varíme. Pridáme premytú ryžu, paradajkový pretlak, soľ a varíme domäkka. Na oleji opražíme nakrájané huby, zalejeme asi 3 dl vody a dusíme domäkka. Huby pridáme k uvarenej ryži, podľa potreby dosolíme, ocukríme a necháme prevrieť. Môžeme ochutiť petržlenovou vňaťou.
Kategória:
PolievkyChod:
ObedTyp Kuchyne:
SlovenskáSpôsob prípravy:
VarenéDiéta:
Bezlepková