Domáce jaternice
Atmosféra pravej zabíjačky u Vás doma. Domáce jaternice Vám iste zachutia o to viac, pretože si ich pripravíte s láskou.
Potrebujeme:
500 g bravčového bôčika
1 kg pečene
600 g ryže
2 cibule
30 g masti
1 kg pečene
600 g ryže
2 cibule
30 g masti
4 strúčiky cesnaku
mleté nové korenie
mleté čierne korenie, majorán, soľ
črevá
mleté nové korenie
mleté čierne korenie, majorán, soľ
črevá
Postup
- autor: vsetkyrecepty.sk
Umytý bravčový bôčik uvaríme v tej istej vode ako pečeň. Sparenú ryžu udusíme a na jej zaliatie, použijeme vývar z bôčika a pečene. Po vychladnutí ju zmiešame so zomletým bôčikom a pečeňou, s opraženou cibuľou na masti, pridáme rozotretý cesnak a korenie.
Umyté pravé alebo umelé črevá naplníme pripravenou zmesou, konce uzavrieme drievkami a dáme variť pomalým varom. Uvarené jaternice vyberieme na dosku a necháme vychladnúť. Pred podávaním ich popicháme vidlicou a upečieme. Podávame so zemiakmi, zemiakovou kašou a čalamádou.
Kategória:
Bravčové mäsoDruh mäsa:
BravčovéChod:
ObedSpôsob prípravy:
Varené