Pórová polievka III

Zdravá polievka s pórom, ktorá Vás zahreje. Pórová polievka sa môže podávať s čerstvým pečivom.

Potrebujeme:

2 väčšie póry
petržlenová vňať
maslo klasické cca 100 g
hladká/polohrubá múka 200 g - na halušky
1 vajce
soľ
vegeta

Hodnotenie: 3.5 z 5. Celkom 20 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

l1N2uiWaTdM

Postup

  • autor:

Pór umyť - oddeliť listy od koreňa a ešte raz ich dobre umyť. Koreň nakrájať na kolieska, ktoré vytlačíme s prstami- listy na rezance ešte raz opláchnuť vodou, maslo roztopiť v hrnci. Keď je roztopené, pridá sa pór - aj kolieska aj listy a popražíme na ňom. Následne zalejeme vodou, posolíme / môžeme dať aj vegetu podľa chuti a varíme. V menšej miske zmiešame múku s vajíčkom a spravíme cesto na halušky, ktoré buď ukrajujeme do vriacej polievky, alebo strúhame na kuchynskom strúhačiku na najmenších otvoroch.
Nakoniec posypeme petržlenovou vňaťou a ešte chvíľku spolu povaríme.