Čevabčiči

Slovenský recept na čevabčiči, jedlo ktoré je podobné klobáskam, alebo karbanátkam. Čevabčiči servírujeme s cibuľou, uhorkou, prílohou je chlieb alebo zemiaky.

Potrebujeme:

700 g bravčového mäsa (stehno)
soľ
čierne korenie
majorán
hladkú múku
olej alebo masť na vyprážanie
na oblohu:
cibuľu
horčicu
zaváranú uhorku

Hodnotenie: 4.1 z 5. Celkom 11 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Mäso nakrájame na menšie kúsky, 2-3 krát premelieme. Mäso osolíme, okoreníme čiernym mletým
korením, pridáme majorán a dobre premiešame. Dosku posypeme hladkou múkou, na ktorej obalíme
vytvarované valčeky z mäsa. Opražíme ich na oleji alebo na masti do červena z každej strany.
Podávame s cibuľou, horčicou a uhorkou. Môžeme podávať so zemiakmi alebo s chlebom.