Zrazený zajac dedka Melichera

Ak sa Vám nešťastnou náhodou zatúla domov zrazený zajac, budete vedieť ako ho pripraviť. Zrazený zajac dedka Melichera je vtipný názov pre chutné jedlo.

Potrebujeme:

zajac poľný
na pác:
1 dl octu
3 dl vody
bobkový list
nové korenie celé
čierne korenie celé
cibuľu
Ostatné suroviny:
4 mrkvy
2 petržleny
zeler - kúsok
1 väčšiu cibuľu
150 g masla
šľahačkovú smotanu
hladkú múku
soľ
kari korenie
cukor

Hodnotenie: 2 z 5. Celkom 22 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Mäso dáme minimálne deň dopredu do pácu, celého zajaca necháme odležať v páci alebo ho
vykostíme a dáme do pácu čisté mäso.
Pác: necháme zovrieť vodu s octom a ostatnými prísadami. Necháme vychladnúť a zalejeme mäso.
Ďalší postup:
Očistíme zeleninu. Cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme na masle. Mrkvu, petržlen, zeler
postrúhame.
Mäso pokrájame na malé kúsky a opražíme na cibuľke, necháme ho zavrieť do seba. Podlejeme
pácom a vodou, pokryjeme celé zeleninou a dusíme cca 30-45 minút. Ak treba podlejeme, dosolíme,
pridáme korenie, kari alebo kurkumu. Keď máme mäso hotové, pridáme smotanu a karamel. Ak
treba, zahustíme múkou alebo ak chceme redšie, zriedime mliekom.
Podávame s knedľou.