Prešívaná deka

PripravaVarenie - pecenie

Koláč prešívaná deka patrí medzi rýchle a jednoduché koláče na prípravu. Ak chceme koláč s mriežkou osviežiť, do cesta pridáme ovocie podľa chuti.

Potrebujeme:

Cesto:
2 hrnčeky polohrubá múka
1 hrnček kryštálový cukor
1/2 hrnčeka olej
3 celé vajcia
1 hrnček vlažná voda
3 PL kakao
1 prášok do pečiva

Plnka:
2 mäkké tvarohy (500 g)
1 vanilkový cukor
1 vanilkový puding
4 dl mlieka
1 žĺtok

Hodnotenie: 3.9 z 5. Celkom 115 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Všetky suroviny na cesto zmiešame – buď len tak varechou v miske alebo šľahačom v robote.
Vylejeme na pekáč. Ja dávam papier na pečenie (netreba plech vymastiť a vysypať múkou).
Zmiešame tvaroh s cukrom a žĺtkom. Uvaríme puding a necháme vychladnúť. Spolu zmiešame a
dáme do mikroténového vrecúška, kde sme odstrihli rožtek. A robíme mriežku.
Dáme piecť – pri teplote 175°C asi 30 minút – ale radšej občas skontrolujeme, lebo kakaové cesto
býva zradné.
Je výborný, ale ešte lepší je na druhý deň, keď trošku zvlhne od tvarohu.

Dobrú Chuť!