Fettuccini s karamelovými paradajkami

PripravaVarenie - pecenie

Zaujímavý recept z talianskej kuchyne, ktorý je výnimočný pridaním piva. Fettuccini s karamelovými paradajkami sú rýchle na prípravu a pivo dodá zvláštnu chuť.

Potrebujeme:

800 g fettuccini
400 g cherry paradajok
6 PL cukru
1 Šariš tmavý
parmezán
olivový olej
soľ

Hodnotenie: 3.3 z 5. Celkom 19 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Do vriacej vody pridáme trochu soli, oleja a cestoviny.
Cestoviny varíme do mäkka (najlepšie al dente). Scedíme cestoviny a pridáme trochu oleja, aby sa nelepili.
Na rozpálenom oleji orestujeme paradajky, posypeme cukrom. Chvíľku počkáme, až cukor začne karamelizovať, a pridáme pivo.
Po chvíli pridáme cestoviny, premiešame a podávame s nastrúhaným parmezánom.

Fotogaléria