Fettuccini s karamelovými paradajkami


Zaujímavý recept z talianskej kuchyne, ktorý je výnimočný pridaním piva. Fettuccini s karamelovými paradajkami sú rýchle na prípravu a pivo dodá zvláštnu chuť.
Potrebujeme:
800 g fettuccini
400 g cherry paradajok
6 PL cukru
1 Šariš tmavý
400 g cherry paradajok
6 PL cukru
1 Šariš tmavý
parmezán
olivový olej
soľ
olivový olej
soľ
Postup
- autor: pivosaris
Do vriacej vody pridáme trochu soli, oleja a cestoviny.
Cestoviny varíme do mäkka (najlepšie al dente). Scedíme cestoviny a pridáme trochu oleja, aby sa nelepili.
Na rozpálenom oleji orestujeme paradajky, posypeme cukrom. Chvíľku počkáme, až cukor začne karamelizovať, a pridáme pivo.
Po chvíli pridáme cestoviny, premiešame a podávame s nastrúhaným parmezánom.
Fotogaléria
Kategória:
Jedlá z cestovínChod:
ObedTyp Kuchyne:
TalianskaSpôsob prípravy:
Varené