Sviečková na smotane
Kvalitný obed zo sviečkovice, obľúbeného jedla z českej kuchyne. Sviečková na smotane sa podáva s omáčkou a domácou parenou knedľou.
Potrebujeme:
600 g sviečkovice
50 g údenej slaniny (nemusí byť)
soľ
korenie
tuk
1 cibuľa
150 g koreňovej zeleniny
mäsový vývar
50 g údenej slaniny (nemusí byť)
soľ
korenie
tuk
1 cibuľa
150 g koreňovej zeleniny
mäsový vývar
1 bobkový list
2 zrnká nového korenia
40 g hladkej múky
2,5 dl kyslej smotany
cukor
citrónovú šťavu
2 zrnká nového korenia
40 g hladkej múky
2,5 dl kyslej smotany
cukor
citrónovú šťavu
Odležanú sviečkovicu odblaníme, prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme a opražíme zo všetkých strán. Vyberieme a odložíme do tepla. Na tuku dáme speniť cibuľu, pridáme očistenú pokrájanú zeleninu, opražíme a podlejeme vývarom. Pridáme mäso, bobkový list, celé korenie, prikryjeme a dusíme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme múkou a povaríme 20 minút.
Pripravenú omáčku pretrieme aj so zeleninou cez sitko, pridáme smotanu, podľa chuti osladíme a ochutíme citrónovou šťavou. Mäso pokrájame na plátky a polejeme omáčkou.
Kategória:
Bravčové mäsoDruh mäsa:
BravčovéChod:
Obed