Talianske palacinky
Zdravé palacinky z talianskej kuchyne, ktoré sú naplnené zdravými surovinami. Talianske palacinky Vás zavedú do talianskeho prostredia.
Na 4 porcie potrebujeme:
100 g hladkej múky
1 vajce
300 ml mlieka
olivový olej
100 g špargle nakrájanej na polovičky
4 paradajky nakrájané na tenko
1 vajce
300 ml mlieka
olivový olej
100 g špargle nakrájanej na polovičky
4 paradajky nakrájané na tenko
8 plátkov talianskej šunky prosciutto
50 g šalátových listov
125 g mozzarella nakrájaná na tenko
200 ml smotany, nasekaná čerstvá bazalka
50 g strúhaného parmezánu
50 g šalátových listov
125 g mozzarella nakrájaná na tenko
200 ml smotany, nasekaná čerstvá bazalka
50 g strúhaného parmezánu
Postup
- autor: anglicka kucharka
Do misky dáme múku, vajce a mlieko. Jemne premiešame a necháme postáť zakryté 20 minút. V panvici zohreje olej a uvaríme palacinky. Malo by nám výjsť 8 palaciniek. Predhrejeme gril. Špargľu uvaríme v osolenej vode. Paradajky ugrilujeme pod grilom, raz otočíme. Polovičku palacinky naplníme špargľou, šunkou, šalátovými listami a paradajkami a zakryjeme druhou polovičkou.
Na to dáme mozzarellu, položíme ich na plech a dáme piecť pod gril na 5-7 minút alebo pokiaľ sa syr neroztopí. Smotanu, parmezán a bazalku zohrejeme v hrnčeku a nalejeme na palacinky a podávame.