Čokoládovo-mandľové tortičky

PripravaVarenie - pecenie

Malé koláčiky, v ktorých pocítite lahodnú chuť čokolády spolu s mandľami. Čokoládovo-mandľové tortičky môžete ešte poliať čokoládou.

Potrebujeme:

Na 4-6 porcii :
100 g horkej čokolády
100 g masla
2 vajcia
12 g kryštálového cukru
1 čajová lyžička vanilkovej esencie
50 g mletých mandlí
40 g hladkej múky
2 polievkové lyžice kakaa
4 polievkové lyžice šľahačkovej smotany

Hodnotenie: 0.7 z 5. Celkom 11 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a dáme ju do nízkej panvice alebo skla spolu s maslom a dáme to do rúry na 110°C pokiaľ sa čokoláda neroztopí. Vyberieme z rúry a necháme trochu vychladnúť. Oddelíme bielka od žĺtok. Žĺtka vymiešame spolu s cukrom, vanilkovou esenciou a smotanou. Potom pridáme vychladenú čokoládu. V druhej miske zmiešame múku, mandle, kakao a pridáme k čokoláde. Bielka vyšľaháme do tuha a jemne ich primiešame k čokoláde.
Do formičiek na muffiny dáme pripravenú čokoládovú zmes a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C na 20-25 minút. Môžme podávať za tepla alebo za studena.