Mozaika v aspiku

Priprava

Potrebujeme:

5 vajec, 1 tatárska omáčka, 1 šalát-moravanka (alebo 4-5 sterilizovaných uhoriek, sterilizovaný hrášok, kápia), 200 g mäkkej salámy, soľ, mleté čierne korenie, 40 g želatíny, 2 dl vody.
no image

Hodnotenie: 3.3 z 5. Celkom 19 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Na tvrdo uvarené vajcia, salámu pokrájame na úzke rezance zmiešame s moravankou (alebo na rezance nakrájanými uhorkami, kápiou a hráškom). Želatínu za stáleho miešania zahrejeme s 2 dl vody a šťavou z moravanky na 60°C, zmiešame s tatárskou omáčkou a nakrájanými vajciami, salámou, moravankou a vylejeme do formy od srnčieho chrbta, ktorú predtým vyložíme fóliou z mikroténu. Necháme v chladničke stuhnúť. Krájame na krajíčky sendviča.