Francúzske zemiaky s hlivou
Pre milovníkov francúzskych zemiakov a hlivy máme recept na ich kombináciu. Francúzske zemiaky s hlivou podávame posypané syrom.
Potrebujeme:
150 g hlív
1-2 cibule
2 klobásy
masť alebo olej
strúhaný syr
vajce
soľ
vegetu
strúhanku
mleté čierne korenie
Postup
- autor: Edita
Zemiaky pokrájané na plátky sprudka opražíme na masti. Cibuľu opražíme na masti zvlášť a postupne do nej pridávame hlivy, klobásu a opražíme ich do mäkka. Zemiaky si premiešame so smotanou, ochutíme korením a jednu vrstvu si naložíme na vymastený, strúhankou vysypaný plech. Na zemiaky poukladáme opraženú cibuľku s hríbmi a klobásou a vrch dosypeme zvyškom zemiakov, prípadne tieto vrstvy striedame, pokiaľ sa nám neminú zemiaky a klobása.
Takto pripravený plech si vložíme do rúry prikrytý zapiecť a pripravíme si preliv s vyšľahaného vajíčka s trochou smotany. Preliv ochutíme soľou, vegetou a nalejeme ho do opečených zemiakov, ktoré dáme znova do rúry, tentoraz odokryté dopiecť.
Po vybratí z pece si vrch posypeme strúhaným syrom.