Cesnakové slimáky II
Pochutinka zo slovenskej kuchyne, ktorú je vhodné podávať k vínu. Cesnakové slimáky naplníme plnkou a podávame.
Potrebujeme:
100 ml oleja
soľ
3 KL cukru
350 ml mlieka
1 kocku droždia
1 Palmarín
2 vajcia (žĺtky)
10 strúčikov cesnaku
2 KL soli
Postup
- autor: Michi
Z kocky droždia, teplého mlieka a cukru pripravíme kvások. Múku dáme do väčšej misy, posolíme, pridáme vykysnutý kvások a nakoniec olej a vypracujeme hladké cesto. Cesto prikryjeme a necháme vykysnúť na teplom mieste.
Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a rozdelíme na 4-5 bochníčkov. Každý vyvaľkáme, potrieme plnkou a zvinieme. Takto pripravené dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Pečieme pri 200-220°C 25minút.
Po upečení necháme vychladnúť a potom nakrájame na malé slimáky.
Podávame ako pochutinku k vínu.
PLNKA:
Zmäknutý Palmarin osolíme, pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, žĺtka a vymiešame.
Kategória:
MúčnikyChod:
PochutinkaTyp Kuchyne:
SlovenskáSpôsob prípravy:
Pečené