Plnená roláda mäsom, kozím syrom a špenátom


Mäso si môžeme pripraviť aj na spôsob rolády. Plnená roláda mäsom, kozím syrom a špenátom spája výborné chute, vhodne ich skombinujeme so zemiakovou kašou.
Potrebujeme:
1 kg hovädzieho mletého mäsa
1 lístkové cesto
2 cibule
250 g kozieho syra
250 g špenátových lístkov
korenie
1 lístkové cesto
2 cibule
250 g kozieho syra
250 g špenátových lístkov
korenie
soľ
mletú rascu
červenú papriku
čerstvý rozmarín
olej
mletú rascu
červenú papriku
čerstvý rozmarín
olej
Postup
- autor: lena
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na jemno, dáme na panvicu orestovať, potom pridáme pomleté mäso,
pridáme soľ, korenie, rascu, necháme zatiahnuť do hneda. Potom pridáme červenú papriku a
nasekaný čerstvý rozmarín.
Lístkové cesto rozvaľkáme, poukladáme naň špenát, syr a napokon mäso. Zabalíme a potrieme
vajíčkom. Pečieme 90 minút na 180°C pomaly.
Vhodnou prílohou je zemiaková kaša.
Kategória:
Hovädzie mäsoDruh mäsa:
HovädzieChod:
ObedTyp Kuchyne:
SlovenskáSpôsob prípravy:
Pečené