Dusené hovädzie s paštrnákovým pyré

PripravaVarenie - pecenie

Keď dostanete chuť na kvalitné mäso, pripravte si zdravé hovädzie. Dusené hovädzie s paštrnákovým pyré ponúka kvalitnú chuť, a s omáčkou výbornú kombináciu.

Potrebujeme:

Na 4 porcie:
600 g hovädzieho mäsa
200 g cibule
200 g karotky
200 g petržlenu
3 PL (60 g) bravčovej masti
3 PL (50g) kryštálového cukru
3 dcl Šariša tmavého
1 ČL (4 g) mletého čierneho korenia
4 lúpané paradajky
6 PL pretlaku
40 g sušených hrozienok
soľ

Pyré:
500 g paštrnáka
80 g masla
soľ

Hodnotenie: 2.3 z 5. Celkom 3 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

V tlakovom hrnci rozpustíme masť, orestujeme cibuľu, karotku, petržlen, nakrájané na menšie kocky. Pridáme mäso v celku, orestujeme ho zo všetkých strán.
Pridáme pivo, pretlak, paradajky, hrozienka, vodu podľa potreby a dusíme domäkka.
Mäso vyberieme a zeleninu rozmixujeme s vývarom – vznikne omáčka.
Paštrnák na pyré uvaríme domäkka, pridáme maslo, soľ a rozmixujeme.

Fotogaléria