Dusené hovädzie s paštrnákovým pyré
Keď dostanete chuť na kvalitné mäso, pripravte si zdravé hovädzie. Dusené hovädzie s paštrnákovým pyré ponúka kvalitnú chuť, a s omáčkou výbornú kombináciu.
Potrebujeme:
Na 4 porcie:
600 g hovädzieho mäsa
200 g cibule
200 g karotky
200 g petržlenu
3 PL (60 g) bravčovej masti
3 PL (50g) kryštálového cukru
3 dcl Šariša tmavého
1 ČL (4 g) mletého čierneho korenia
600 g hovädzieho mäsa
200 g cibule
200 g karotky
200 g petržlenu
3 PL (60 g) bravčovej masti
3 PL (50g) kryštálového cukru
3 dcl Šariša tmavého
1 ČL (4 g) mletého čierneho korenia
4 lúpané paradajky
6 PL pretlaku
40 g sušených hrozienok
soľ
Pyré:
500 g paštrnáka
80 g masla
soľ
6 PL pretlaku
40 g sušených hrozienok
soľ
Pyré:
500 g paštrnáka
80 g masla
soľ
Postup
- autor: pivosaris
V tlakovom hrnci rozpustíme masť, orestujeme cibuľu, karotku, petržlen, nakrájané na menšie kocky. Pridáme mäso v celku, orestujeme ho zo všetkých strán.
Pridáme pivo, pretlak, paradajky, hrozienka, vodu podľa potreby a dusíme domäkka.
Mäso vyberieme a zeleninu rozmixujeme s vývarom – vznikne omáčka.
Paštrnák na pyré uvaríme domäkka, pridáme maslo, soľ a rozmixujeme.
Fotogaléria
Kategória:
Hovädzie mäsoDruh mäsa:
HovädzieChod:
ObedSpôsob prípravy:
Dusené