Študentské opekané zemiaky II

PripravaVarenie - pecenie

Jednoduché na prípravu a veľmi chutné jedlo, nenáročné na suroviny, sú opekané zemiaky. Študentské opekané zemiaky máte za pár korún, a rýchlo na stole.

Potrebujeme:

5 väčších zemiakov
1 väčšia mrkva
za hrsť posekanej pažítky
balkánsky syr
soľ, grilovacie korenie, sušený cesnak

Hodnotenie: 5 z 5. Celkom 3 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Zemiaky pokrájané na kocky dáme do zapekacej misy alebo na plech. Mrkvu postrúhame na pásiky a pridáme k zemiakom. Posypeme posekanou pažítkou. Posolíme, okoreníme a zalejeme olejom.
Pečieme pri 220°C asi 45 minút.
Po 30 minútach pečenia pridáme balkánsky syr.
Podávame s posoleným ľadovým šalátom.