Baklažán plnený kuskusom


Vynikajúci spôsob využitia lodičiek z baklažána, naplníme ich kuskusom. Baklažán plnený kuskusom nie je náročný na čas, ani na prípravu. Zdravé a chutné jedlo.
Potrebujeme:
- baklažán
- 150 g kuskus
- mrkva
- pomazánka s čerstvým syrom
- mozarella
- soľ
Kuskus zalejeme vriacou vodou a necháme stáť pod pokrievkou 10 minút. Potom ho scedíme.
Baklažán prekrojíme na 2 rovnaké lodičky. Vnútro vydlabeme.
Do kuskusu pridáme postrúhanú mrkvu, vnútro baklažána, pomazánku s čerstvým syrom, soľ.
Dáme zapiecť na 200 °C asi 25 minút.
Pred dopečením (asi 5 minút) pridáme na vrch lodičiek mozarellu.
Kategória:
Jedlá inéChod:
ObedSpôsob prípravy:
PečenéDiéta:
Vegetariánska