Baklažán plnený kuskusom

PripravaVarenie - pecenie

Vynikajúci spôsob využitia lodičiek z baklažána, naplníme ich kuskusom. Baklažán plnený kuskusom nie je náročný na čas, ani na prípravu. Zdravé a chutné jedlo.

Potrebujeme:

  • baklažán
  • 150 g kuskus
  • mrkva
  • pomazánka s čerstvým syrom
  • mozarella
  • soľ

Hodnotenie: 2.9 z 5. Celkom 14 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Kuskus zalejeme vriacou vodou a necháme stáť pod pokrievkou 10 minút. Potom ho scedíme.
Baklažán prekrojíme na 2 rovnaké lodičky. Vnútro vydlabeme.
Do kuskusu pridáme postrúhanú mrkvu, vnútro baklažána, pomazánku s čerstvým syrom, soľ.
Dáme zapiecť na 200 °C asi 25 minút.
Pred dopečením (asi 5 minút) pridáme na vrch lodičiek mozarellu.