Panenka z diviaka s michalkami

PripravaVarenie - pecenie

Lahodné medailónky z diviačej panenky s krémovou smotanovou omáčkou s hubami michalkami. Podávame s parenou knedľou alebo zemiakovými plackami.

Potrebujeme:

  • 1 ks panenka z diviaka
  • 100 g klasické maslo
  • 1 ks cibuľa
  • 300 ml smotana na varenie
  • 200 g huby Michalky
  • 2 dl víno biele
  • tymián
  • soľ, kari a rôzne druhy korenia

Hodnotenie: 2.6 z 5. Celkom 8 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Panenku odblaníme, nakrájame na hrubšie kolieska, posypeme soľou, tymianom a korením.
Na panvici speníme maslo s cibuľou, zatiahneme panenku a vyberieme ju von do prikrytého hrnca. Do výpeku vložíme huby, podlejeme vínom a dusíme pokiaľ nezmäknú. Nakoniec pridáme smotanu, kari a necháme prevrieť.
Podávame s knedľou alebo zemiakovými plackami.