Zaprávané jahňa so slaninkou


Zaprávané jahňa so slaninkou je obed alebo večera z kvalitného mäsa. Jahňacie mäso v takejto kombinácii Vám iste zachutí.
Potrebujeme:
- 1 kg stehno z jahňaťa
- 100 g údená slanina
- 1 ks cibuľa
- 2 ks mrkvy
- 1 ks pór
- 2 dl mlieko
- hladká múka, petržlenová vňať, muškátový orech
- bobkový list, celé nové korenie
- červená paprika, soľ
Postup
- autor: Michal
Jahňa nakrájame na menšie kocky, mrkvu na kolieska a spolu povaríme. Pridáme celú slaninu, bob.list, korenia, pór, soľ.
Keď je mäso mäkké, slaninu vyberieme, popražíme s cibuľou. Pridáme do nej vňať, múku, zapražíme a dáme k mäsu do vývaru. Dochutíme muškátovým orechom, paprikou, vegetou a uvedieme do varu. Podľa potreby dohustíme zátrepkou.