Fazuľa s baraninou - Cassoulet á la Toulouse

Kalorii na 1 porciu 770 kal

Potrebujeme:

300g bielej fazule, 300g baranieho mäsa, 30g oleja, 2 veľké cibule, 1 strúčik cesnaku, 4 tenké plátky údenej salámy, 2 rajčiaky, 4 zrnká čierneho korenia, 200g lacnejšej klobásy, zelená
petrželová vňať, soľ
no image

Hodnotenie: 2.9 z 5. Celkom 10 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Fazuľu umyjeme a deň vopred namočíme, aby zmäkla. Na druhý deň ju 30 minút povaríme. Medzitým pokrájame mäso na kúsky, opečieme ho v oleji, pridáme cibuľu a rozotretý cesnak. Spojíme s fazuľou. Dáme do ohňovzdornej nádoby, ktorú sme vyložili plátkami slaniny, pridáme korenie a trochu posolíme.
Podlejeme vriacou vodou a varíme 2 hodiny. Pred dovarením pridáme rajčiaky pokrájané na štvrťky a kúsky nakrájanej klobásy. Pred podávaním ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou.