Steak s citrónom a tymiánom
Potrebujeme:
Na 4 porcie: 2 steaky, 1 PL tymiánu, 2 strúčiky cesnaku nakrájaného na krúžky, 1 PL olivového oleja,
kôra a šťava z 1/2 citróna, soľ, mleté čierne korenie.
Postup
- autor: anglicka kucharka
Ak je potrebné odrežeme tučné mäso zo steakov. V panvici zohrejeme olej a opražíme steaky 4 minúty z každej strany, a na koniec znova 1 minútu na každej strane. V zapekacej mise spolu zmiešame tymián, cesnak, olej, citrónovú šťavu a cirónovú kôru, osolíme a okoreníme. Do takto pripravenej šťavy dáme steaky a necháme postáť na každej strane 5 minút. Steaky vyberieme a nakrájamé na tenké pásiky. Podávame s varenou zeleninou.
Kategória:
Hovädzie mäsoDruh mäsa:
Hovädzie