Bažant na parížsky spôsob

Potrebujeme:

1,6 kg očisteného bažanta, 100 g slaniny, 1 lyžičku soli, 2 zrnká čierneho korenia, 2 lyžice masla, 2 cibule, 2 dl červeného vína, 100 g hydinovej pečene, 1 čerstvý šampiňón, 250 g konzervovaných artičôk, petržlenovú vňať.

no image

Hodnotenie: 2.7 z 5. Celkom 11 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Očisteného bažanta opálime na ohni, umyjeme a osušíme. Prsia a stehná prešpikujeme polovicou slaniny nakrájanej na prúžky, osolíme a okoreníme. Zvyšok slaniny nakrájanej na kocky vložíme do vhodnej nádoby s nadrobno nakrájanou cibuľou, polovicou masla a krátko opražíme. Do základu vložíme bažanta, zalejeme červeným vínom a pod pokrývkou dusíme domäkka. Počas dusenia bažanta polievame šťavou a podľa potreby podlievame vodou. Na zvyšku masla podusíme nadrobno nakrájanú, očistenú pečeň, na plátky nakrájané šampiňóny, zalejeme trochou šťavy z bažanta a podusíme. Artičoky ohrejeme a naplníme zmesou pečene so šampiňónmi. Pri podávaní porciu duseného bažanta polejeme šťavou a obložíme plnenou artičokou. Mäso a artičoka posypeme petržlenovou vňaťou. Vhodné prílohy: vyprážané zemiaky, jemnejšie zeleninové šaláty.