Pizza - rôzne druhy

Obľúbené jedlo z talianskej kuchyne, na ktoré si radi zájdeme do reštaurácie. Pizza - rôzne druhy sa dá jednoducho pripraviť aj doma.

Potrebujeme:

Na cesto:
300 g hladkej múky
1/4 kocky kvasníc
štipku cukru
2 KL morskej soli
1/4 dl oleja
1/2 dl mlieka
1 dl vody
Povinné prísady na všetky druhy:
250 g tvrdého syra na dve pizze (odporúčaný eidam)
1 konzerva rajčinového pretlaku (na dve pizze stačí polovička)
oregano

Hodnotenie: 3.1 z 5. Celkom 12 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

9DHS07RDyLI

Postup

  • autor:

Suroviny na cesto dáme do jednej nádoby a vymiesime hladké cesto. Rozdelíme na dve rovnaké hrudky a necháme podkysnúť, kým si pripravíme ostatné.
Príprava surovín:
- pripravíme polovicu plechovky rajčinového pretlaku,
- vymastíme plech (stačí troškou oleja potrieť plochu, na ktorú potom položíme roztiahnuté cesto)
- nastrúhame syr (syr, ktorý sa dobre taví stačí nastrúhať nahrubo)
- rozpálime rúru - klasickú elektrickú treba dať na 250 °C a počkať, kým tú teplotu nedosiahne
Zoberieme hrudku cesta a roztlačíme ju do kruhu, môžeme si pomôcť valčekom. Cesto položíme na plech, potrieme pretlakom, posypeme oreganom a pridávame prísady podľa druhu pizze ...
Hawai
- pridáme šunku, ananás a posypeme syrom,
Chlapská pizza
- klobása - 1 noha, feferóny, šampiňóny, olivy
Cesto potrieme pretlakom, do ktorého sme pretlačili strúčik cesnaku, posypeme oreganom, poukladáme všetko okrem olív, posypeme syrom a olivy dáme navrch.
Funghi (hubová)
- šampiňóny, kukurica, syr, olivy
Cesto potrieme pretlakom s cesnakom, posypeme oreganom, dáme šampiňóny, kukuricu, syr, olivy
Potom dáme pizzu do rozpálenej rúry a necháme piecť najviac 6 minút (keď máme program pizza ešte kratšie), aby cesto nebolo tvrdé.