Špenátová pizza

PripravaVarenie - pecenie

Zdravá pizza z talianskej kuchyne plná špenátu. Špenátová pizza je chutný tip na zdravý obed alebo večeru.

Potrebujeme:

Cesto:
vaše obľúbené alebo ktoré používate
Obloha:
1/2 PL hladkej múky
4-5 strúčikov cesnaku
korenie na pizzu
150 g syru eidam
olivový olej
350 ml smotany na varenie
soľ
300 g mrazeného listového špenátu
Na potretie:
paradajkový pretlak alebo kečup

Hodnotenie: 1.2 z 5. Celkom 6 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Na recept použijeme obľúbené cesto na pizzu, ktoré vyvaľkáme alebo rukami vypracujeme do kruhu. Môžeme použiť už hotové pizza korpusy, ale nie sú tak dobré.
Na "náplň" použijeme čerstvý listový špenát, ktorý nasekáme. Môžeme použiť aj mrazený listový špenát (nie pretlak). Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Vo vyššej panvici rozohrejeme olivový olej, vložíme špenát a podusíme (necháme rozmraziť). Za občasného miešania počkáme, až sa odparí takmer všetka voda. Ku špenátu primiešame smotanu, v ktorej sme rozmiešali pol lyžice preosiatej hladkej múky. Špenát prevaríme a nakoniec pridáme cesnak premiešaný so soľou. Na pizza placky, ktoré sme presunuli na veľký plech vyložený papierom na pečenie a potreli paradajkovým pretlakom alebo kečupom, rozotrieme špenátovú zmes. Nakoniec posypeme korením na pizzu a nastrúhaným eidamom. Špenátovú pizzu pečieme v predhriatej rúre, kým nie sú okraje zlatisté. Podávame najlepšie ihneď po upečení, kým pizza krásne vonia a je chrumkavá.