Pravá domáca pizza

PripravaVarenie - pecenie

S láskou pripravená domáca pizza, ktorá Vás nebude stáť veľa peňazí. Pravá domáca pizza je jedlo, na ktorom si všetci radi pochutíme.

Potrebujeme:

Cesto:
1 kg polohrubej múky
1 ČL soli
40 g droždia
vodu
1 PL olej
soľ
Suroviny na pizzu:
2 ks tuniaka vo vlastnej šťave
2 cibule
1 plechovka kukurice
1 plechovka artičok
1 plechovka ananásu
2 sáčky olív
400 g tvrdého syra
200 g čerstvých šampiňónov
300 g šunky
3 varené vajcia
korenie na pizzu
Cesnaková omáčka:
2 strúčiky cesnaku
4 PL oleja
Paradajková omáčka:
500 g paradajkového pretlaku
soľ
cesnak
korenie

Hodnotenie: 2.9 z 5. Celkom 20 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Cesto si pripravíme nasledovne: 3 dl teplej-vlažnej vody, rozmrvíme 40 g droždia, pridáme 2 ČL
cukru, štipku soli, 1 PL oleja, necháme na teplom mieste nakysnúť.
Potom cesto zmiesime s múkou, pridávame vodu podľa hustoty cesta a necháme vykysnúť. Po
vykysnutí cesto rozdelíme na 6 častí a opäť necháme asi 5 minút nakysnúť.
Napokon každú časť rozvaľkáme na veľkosť plechu, potrieme paradajkovou omáčkou a
ukladáme suroviny.
Tuniaková:
paradajkový základ, syr, tuniak, plátky cibule, soľ - dať piecť. Po upečení boky
potrieť cesnakovou omáčkou a posypať korením na pizzu.
Ananásová:
paradajkový základ, syr, šunka, ananás. A opäť po upečení boky potrieť
cesnakovou omáčkou a posypať korením.
Šunková:
pretlak, syr, šunka, šampiňóny, kukurica, vajce, artičoky, olivy.
Šampiňónová:
pretlak, syr, šampiňóny, kukurica, olivy.
Každú pizzu pečieme na 280°C 8-10 minút. Po vybratí z rúry potierame boky cesnakovou
omáčkou a posýpame korením na pizzu.
Pizza je mäkká aj na druhý deň.