Zajac na kyslo

Typický recept zajac na smotane môžeme nahradiť iným, a to zajacom na kyslo. Zajac na kyslo spája chuť vína, cibuľky, mäsa a korenín. Recept isto zachutí.

Potrebujeme:

1 zajaca
400 ml pochúťkovej kyslej smotany
2 dl bieleho vína
rozmarín
4 klinčeky
nové korenie 5-10 kusov
1 cibuľu
1 PL bravčovej masti
1 PL hladkej múky
kari korenie
1 dl vody

Hodnotenie: 3.1 z 5. Celkom 14 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Zajaca naporcujeme, umyjeme a jemne potrieme soľou, rozmarínom a kari korením.
Z vína, nového korenia, klinčekov, vody a rozmarínu spravíme nálev.
Cibuľu speníme na masti, opražíme na nej zajaca zo všetkých strán do biela, podlejeme nálevom a
dusíme.
Keď je mäso mäkké zahustíme všetko smotanou zmiešanou s múkou.