Divina s brusnicami

Ak ste ešte nepripravovali divinu, máme pre Vás recept. Divina s brusnicami je recept na výborne pripravené a jemné mäso.

Potrebujeme:

500 g stehno z diviny
400 ml brusnice
2 mrkvy
1 petržlen
1 zeler
300 ml smotana na varenie
jalovec, tymián, rozmarín
1 pl hladká múka, soľ, korenie
50 g klasické maslo
1 väčšia cibuľa

Hodnotenie: 3.3 z 5. Celkom 45 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Mäso nakrájať na plátky, odblaniť, ale neklepať. Zeleninu očistiť, nastrúhať, zmiešať. Cibuľu speniť na masle, zatiahnúť na nej mäso z oboch strán, pokiaľ púšťa krv. Pridáme jalovec a bylinky, podlievame a dusíme domäkka. Pred dodusením pridáme brusnice. Dokončíme so smotanovou zátrepkou.
Podávame s knedľou.