Jednoduchá bábovka

PripravaVarenie - pecenie

Sladký dezert, s ktorým radi začíname naše ráno. Jednoduchá bábovka je rýchly dezert, s ktorým nič nepokazíte.

Potrebujeme:

5 vajec
250 g práškového cukru
250 g hladkej múky
1 prášok do pečiva
1 vrecko vanilkového cukru
kakao
sušené hrozienka
1 dl oleja
1 dl vody
rum

Hodnotenie: 4.1 z 5. Celkom 9 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Žĺtky, cukor, olej, vodu a vanilku vymiešame, pridáme múku, prášok do pečiva a vyšľahané bielky. Na záver dochutíme rumom, hrozienkami a kakaom. Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme múkou a pečieme asi pol hodiny pri teplote 180°C - 200°C.