Študentská bábovka I.

PripravaVarenie - pecenie

Bábovka nielen pre študentov, pretože aj gazdinka uvíta rýchlu prípravu pochutinky. Je nenáročná na prípravu a veľmi chutná. Dochutiť ju môžme podľa chuti.

Potrebujeme:

  • 5 vajec
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 150 g polohrubej múky
  • 1/2 bal. prášku do pečiva
  • 30 g posekaných orechov
  • 30 g posekanej čokolády
  • 30 g hrozienok

Hodnotenie: 3.6 z 5. Celkom 5 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom do penista. Z bielkov vyšľaháme sneh a spolu s múkou a PDP zmiešame so žĺtkami. Pridáme posekanú čokoládu, orechy a hrozienka.
Bábovkovú formu dobre vymastíme maslom a posypeme strúhankou, alebo múkou. Cesto vlejeme do formy a dáme piecť do mierne predhriatej rúry na 40 až 50 min.
Upečenú bábovku posypeme práškovým a vanilínovým cukrom.