Študentská bábovka I.
Bábovka nielen pre študentov, pretože aj gazdinka uvíta rýchlu prípravu pochutinky. Je nenáročná na prípravu a veľmi chutná. Dochutiť ju môžme podľa chuti.
Potrebujeme:
- 5 vajec
- 1 balíček vanilínového cukru
- 150 g polohrubej múky
- 1/2 bal. prášku do pečiva
- 30 g posekaných orechov
- 30 g posekanej čokolády
- 30 g hrozienok
Postup
- autor: lena
Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom do penista. Z bielkov vyšľaháme sneh a spolu s múkou a PDP zmiešame so žĺtkami. Pridáme posekanú čokoládu, orechy a hrozienka.
Bábovkovú formu dobre vymastíme maslom a posypeme strúhankou, alebo múkou. Cesto vlejeme do formy a dáme piecť do mierne predhriatej rúry na 40 až 50 min.
Upečenú bábovku posypeme práškovým a vanilínovým cukrom.
Kategória:
BábovkaChod:
PochutinkaSpôsob prípravy:
Pečené