Olejová bábovka

Varenie - pecenie

Základom olejovej bábovky je olej. Olejová bábovka nie je zložitá na prípravu, dvojfarebný dezert zachutí aj v kombinácii s mliekom. Posypeme práškovým cukrom.

Potrebujeme:

200 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
1 dl oleja
1 dl teplej vody
200 g hladkej múky
1/2 sáčku prášku do pečiva
4 vajcia
granko (kakao)
tuk na vymastenie (Palmarin, Hera)

Hodnotenie: 3.7 z 5. Celkom 3 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Rozmiešame vajíčka s cukrami, pridáme olej a vodu. Pridáme múku, ktorú sme zmiešali s práškom do
pečiva a vyšľaháme mixérom. Hotové cesto vlejeme do vymastenej a vymúčenej formy. Pri pečení
"dvojfarebnej" bábovky odložíme cca 1 dl cesta, zmiešame ho s grankom / kakaom a rozlejeme navrch.
Pečieme pri 150°C cca 60 minút, kontrolujeme špáradlom. Keď sa cesto nelepí na špáradlo, bábovka je
upečená.