Štvorfarebná bábovka


Farebný recept zo slovenskej kuchyne na tradičnú bábovku. Štvorfarebná bábovka je zaujímavá vzhľadom a výborná na chuť.
Potrebujeme:
4 vajcia
200 g kryštálového cukru
1 vanilínový cukor
1 dl oleja
1 dl vlažnej vody
200 g polohrubej múky
200 g kryštálového cukru
1 vanilínový cukor
1 dl oleja
1 dl vlažnej vody
200 g polohrubej múky
viac ako pol prášku do pečiva
holandské kakao
červená a zelená potravinárska farba
tuk a hrubú múku na vymastenie formy
práškový cukor
holandské kakao
červená a zelená potravinárska farba
tuk a hrubú múku na vymastenie formy
práškový cukor
V mixéri poriadne vymiešame vajcia, kryštálový a vanilínový cukor. Pridáme deci oleja a deci vlažnej vody a opäť dáme vymiešať. Nakoniec ešte nakrátko primiešame polohrubú múku a prášok do pečiva. Vzniknuté cesto si rozdelíme do misiek na štyri časti. Do jednej pridáme kakao, do druhej červenú potravinársku farbu zriedenú s kvapkou vody, do tretej zelenú a zvyšná časť nám ostane svetlá. Postupne vylievame do formy a dáme zapiecť do rúry na 150°C na cca 45 minút.
Studenú bábovku vyklopíme a posypeme práškovým cukrom.