Vatová bábovka II

Bábovku poznáme ako dezert hodiaci sa ku káve alebo poháru mlieka. Vatová bábovka je jednoduchá na prípravu a určite zaujme návštevu.

Potrebujeme:

4 žĺtka
4 bielka
4 zlaté klasy
1 dl oleja
maslo
kypriaci prášok
4 lyžice vody
rum
200 g práškového cukru

Hodnotenie: 2.3 z 5. Celkom 14 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

IRFouBmNhoE

Postup

  • autor:

Z bielkov a soli si ušľaháme tuhý sneh. Žĺtka s cukrom a maslom si dohladka vymiešame. Postupne pridávame olej, vodu s trochou rumu, zlatý klas a kypriaci prášok. Potom zľahka primiešame sneh.
Pripravené cesto vlejeme do vymastenej a múkou posypanej formy.
Dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 30 minút.