Mramorová bábovka


Tento recept je zaujímavý vzhľadom bábovky. Mramorová bábovka je chutný dezert, ktorý obsahuje biele aj kakaové cesto.
Potrebujeme:
250 g polohrubá múka
250 g kryštálový cukor
100 g olej
100 g voda
4 ks vajcia
250 g kryštálový cukor
100 g olej
100 g voda
4 ks vajcia
3 KL kakao
vlašské orechy
1 ks vanilkový cukor
1/2 balenie kypriaci prášok do pečiva
soľ
vlašské orechy
1 ks vanilkový cukor
1/2 balenie kypriaci prášok do pečiva
soľ
9MbW6D9gKP4
Postup
- autor: Michi
Vajíčka si oddelíme. Žĺtky si vymiešame s cukrom do penista, pridáme olej, vodu a vanilkový cukor. Do múky si prisypeme prášok do pečiva a vmiešame do žĺtkov. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do cesta. Formu na bábovku si vymastíme a vysypeme múkou. Väčšiu polovicu cesta nalejeme do formy a pridáme posekané orechy. K druhej polovici si preosejeme (aby sa nám netvorili hrudky) kakao a premiešame. Rovnomerne nalejeme na biele cesto.
Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry pri 200-220°C na 30-40 minút.
Necháme vychladnúť a vyklopíme z formy. Posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.